Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Spinaziesalade met Sinaasappel en Feta
Een frisse en smaakvolle spinaziesalade met sinaasappel en feta. De combinatie van zoete sinaasappel, pittige feta en een romige dressing zorgt voor een heerlijke en lichte maaltijd die perfect is voor elke gelegenheid!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Fijne rasp
Mengkom
Platte schaal
citruspers
Spatel
Ingrediënten
▢
3
sinaasappels
▢
150
g
verse spinazie
gewassen en droog geschud
▢
50
g
rucola
▢
3
takjes
verse munt
▢
100
g
feta
in kleine blokjes
▢
3
eetlepels
mayonaise
▢
6
eetlepels
yoghurt
▢
1
eetlepel
honing
▢
Zout
▢
Vers gemalen peper
▢
Kaneelpoeder
▢
Paprikapoeder
Instructies
Boen één sinaasappel schoon en rasp met een fijne rasp 1 eetlepel van de schil (alleen het oranje gedeelte).
Pers deze sinaasappel uit.
Pel de twee andere sinaasappels en snijd ze in halve plakjes.
Meng de spinazie, rucola, en muntblaadjes in een grote mengkom en verdeel het mengsel over een platte schaal.
Schik de halve sinaasappelplakjes over de salade en strooi de fetablokjes eroverheen.
Maak een dressing door de mayonaise, yoghurt, honing, sinaasappelsap, en sinaasappelrasp goed te mengen.
Breng op smaak met zout, vers gemalen peper, en een snufje kaneel- en paprikapoeder.
Besprenkel de salade met de dressing en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Rosé.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
0.7
g
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Lunch
/
Salade
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch