Frisse Spruitjesschotel met Knapperige Taugé en Kerrie
Een smakelijk en makkelijk te bereiden Oosters hoofdgerecht met spruitjes en taugé, op smaak gebracht met kerrie, ketjap en citroensap voor een frisse bite.
Maak de spruitjes schoon door het stukje van de stronkjes af te snijden en de buitenste lelijke blaadjes te verwijderen.
Doe de spruitjes in een pan en voeg water toe tot ze net beginnen te drijven.
Strooi er zout over en breng het water aan de kook.
Kook kleine spruitjes met deksel 5 minuten, grotere 10 minuten.
Controleer de gaarheid door een spruitje door te snijden; ze mogen nog een beetje hard van binnen zijn.
Giet de spruitjes af.
Verhit de olie in een grote koekenpan op matig hoog vuur.
Bak de spruitjes met de taugé circa 5 minuten al omscheppend tot de spruitjes licht kleuren en de taugé knapperig blijft.
Zet het vuur uit, strooi de kerriepoeder erover en voeg citroensap en ketjap manis toe.
Roer alles goed door en voeg eventueel extra zout naar smaak toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer met gestoomde rijst of noedels voor een complete maaltijd.Wijnadvies: Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de Oosterse smaken en de frisse kerrie.