Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Tomatensalade met Mozzarella en Basilicum
Geniet van een frisse tomatensalade met mozzarella en basilicum, perfect als bijgerecht bij pasta of een lichte lunch.
Porties:
4
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote mengkom
koksmes
snijplank
Ingrediënten
▢
½
tl
suiker
▢
½
tl
zout
▢
1
bakje
basilicum
15 gram, fijn gesneden
▢
1
bakje
gemengde tomaatjes
250 gram, in 6 stukjes gesneden
▢
1
geperst teentje knoflook
▢
1
kropje
baby romaine sla
uit elkaar gehaald
▢
1
el
rode wijnazijn
▢
2
bosuitjes
in ringetjes
▢
2-3
blaadjes
sla per bord
▢
4
el
olijfolie
▢
4
trostomaten
in 10 stukjes gesneden
▢
Mozzarella bolletjes
naar eigen smaak fijn gesneden
Instructies
Doe de gemengde tomaatjes, trostomaten, fijn gesneden mozzarella, bosui, basilicum en geperste knoflook in een grote mengkom.
Voeg het zout, suiker, rode wijnazijn en olijfolie toe aan de kom.
Meng alles goed door elkaar totdat de ingrediënten goed zijn verdeeld en de smaken zijn opgenomen.
Leg 2-3 blaadjes baby romaine sla op elk bordje.
Vul de slablaadjes met de tomatensalade en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Picknick