Geniet van een verfijnde twist op traditionele crêpes met deze Frisse Vruchtencrêpes Rothschild.
Gevuld met fruit en overgoten met een heerlijke soufflé-beslag.
Een perfecte afsluiter voor een feestelijk diner of een luxe brunch!
Strooi wat poedersuiker erover voor een elegante presentatie.
arineer de fruitblokjes (appels en abrikozen) met een vleugje Curaçao en zet opzij.
Verwarm 2 dl melk met 75 g suiker tot het kookt.
Meng aardappelmeel met een beetje melk en voeg dit mengsel toe aan de verwarmde melk.
Laat het koken en haal van het vuur.
Laat het afkoelen.
Voeg de boter en eidooiers toe aan het afgekoelde mengsel.
Meng goed en vouw de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het mengsel.
Voor de crêpes, meng bloem, 3 dl melk, 70 g suiker, zout en 2 eieren tot een glad beslag.
Bak dunne crêpes in een flensjespan met een beetje boter.
Bedek elke crêpe met een laag vruchtenbeslag en bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C tot ze lichtbruin en gaar zijn.
Leg een tweede crêpe bovenop elke gebakken crêpe.
Bestrooi met poedersuiker en gebruik een gloeiend ijzer om decoratieve strepen op de crêpes te trekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze frisse vruchtencrêpes met een glas zoete dessertwijn, zoals Sauternes of een lichte Muscat, om de smaken van het fruit en de Curaçao te complementeren.