Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Witte Bonensalade met Mosselen en Tonijnsaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vergiet
Wok
mes
snijplank
citruspers
Ingrediënten
▢
1
grote
ui
▢
1
teen
knoflook
▢
1
kilo
mosselen
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
blik
reuzenbonen
400 g
▢
1
zakje
rucola
30 g
▢
1
bakje
verse pastasaus Tonino
225 g
▢
1
citroen
Instructies
Pel de ui en snijd deze in dunne ringen.
Pel en snipper de knoflook.
Was de mosselen grondig en verwijder mosselen die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan en kapotte mosselen.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak de mosselen met de knoflook in ongeveer 7 minuten gaar, terwijl je ze regelmatig omschept.
Laat de bonen uitlekken in een vergiet.
Verdeel de rucola en bonen over vier borden.
Giet de mosselen af en voeg de pastasaus toe aan de mosselen in de wok, verwarm al omscheppend.
Snijd de citroen in partjes.
Voeg de resterende olijfolie toe aan de saus en verdeel de mosselen met saus over de bonen en rucola.
Garneer met de uienringen en partjes citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met grof volkorenbrood.
Wijnadvies
Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Salade
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Notenvrij
Feestdagen etc
Picknick