Was de witte kool grondig, halveer deze en verwijder de harde kern.
Snijd de kool met een scherp mes in dunne repen.
Breng 2-3 liter water met een flinke snuf zout aan de kook.
Voeg de koolrepen toe en blancheer ze 1 minuut.
Giet af en spoel direct af met koud water om het kookproces te stoppen.
Laat goed uitlekken.
Klop de room lichtjes op (niet helemaal stijf).
Meng de room beetje bij beetje met de mayonaise.
Voeg vervolgens de mierikwortel en het citroensap toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de uitgelekte kool toe aan de dressing en meng alles goed door elkaar.
Zet de salade in de koelkast om op te frissen voordat je deze serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer deze frisse salade als bijgerecht bij gegrilde gerechten of als lichte lunch met knapperig brood.Wijnadvies:Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc past goed bij de lichte en romige smaken van deze salade.