Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Fryske boerekool
Friese boerenkool
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Koekenpan
Ingrediënten
▢
600
gram
boerenkool
schoongemaakte
▢
1¼
kilo
aardappels
▢
2
uien
▢
200
gram
mager rookspek
▢
2
speklappen
▢
4
rundersaucijsjes
▢
1
eetlepel(s)
azijn
Instructies
Kook de boerenkool met 3 deciliter water 15 minuten in een ruime pan.
Leg er dan de geschilde en in vieren gesneden aardappelen, de gesnipperde uien en het in blokjes gesneden rookspek op.
Kook alles in 25 minuten gaar.
Bak intussen de gehalveerde speklappen en de rundersaucijsjes in 50 gram bakboter zachtjes bruin en in 20 minuten gaar.
Blus het bakvet af met de azijn en 2 deciliter water en laat het aan de kook komen.
Stamp de boerenkool en de aardappelen door elkaar en serveer de speklapjes, de saucijsjes en de jus er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Stamppot
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland