Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Fryske dûmpkes
Friese duimkoekjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Oven
kom
Zeef
Ingrediënten
▢
150
gr
boter
▢
150
gr
bruine basterdsuiker
▢
2
eieren
▢
250
gr
bloem
▢
zout
▢
100
gr
hazelnoten
▢
1
tl
anijszaad
▢
1
tl
gemberpoeder
▢
1
tl
gemalen kaneel
Instructies
Roer de boter zacht in een kom en maak er met de suiker en de eieren een smeuïge massa van.
Zeef de bloem in gedeelten met het zout boven de kom en kneed alles tot een mooi deeg.
Hak de hazelnoten heel fijn en voeg ze met het fijngewreven anijszaad, gemberpoeder en kaneel bij het deeg en kneed alles nogmaals goed door.
Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkblad uit tot een lap van 1 cm dik. Snijd reepjes van 4 cm lang en 2 cm breed uit de deeglap.
Beboter de bakplaat en leg de koekjes erop.
Bak de dûmpkes in een voorverwarmde matig warme oven (150°C) in 25 minuten gaar.
Laat de Friese duimpjes op de bakplaat afkoelen, maar druk eerst met de duim de warme koekjes even in.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland