Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Fryske Tsiis fondu
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
caquelon
Ingrediënten
▢
300
gram
Friese nagelkaas
▢
500
gram
jong belegen Goudse kaas
▢
5
deciliter
melk
▢
1
eetlepel(s)
maïzena
▢
2
eetlepel(s)
Beerenburg
▢
nootmuskaat
▢
witte peper uit de molen
▢
250
gram
droge (hardworst
▢
8
bosuitjes
▢
12
sneden (ontkorswitbrood
in dobbelsteentjes
▢
100
gram
boter
Instructies
Neem het vel van de worst en snijd de worst in plakjes.
Snijd bosuitjes in stukjes van ongeveer 2 cm.
Verhit boter in een wok of koekenpan en wacht tot het schuim begint weg te trekken.
Bak de broodblokjes er, onder voortdurend omscheppen, aan alle kanten goudbruin in.
Laat de blokjes op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
Rasp beide kaassoorten grof.
Breng de melk in de caquelon of andere geschikte pan aan de kook.
Voeg de kaas, onder voortdurend roeren, bij gedeelten toe.
Blijf zo lang roeren tot de kaas is gesmolten.
Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water.
Roer het mengsel samen met Beerenburg door de kaasmassa.
Laat er nog even de kook over komen.
Rasp er een beetje nootmuskaat over en voeg naar smaak wat peper toe.
Roer alles nog eenmaal krachtig door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------