Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Gai pad king
Roergebakken kip met gember
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
sojaolie
▢
1
ui
in ringen
▢
4
tenen
knoflook
ongepeld, geplet en gehakt
▢
200
g
kip
borstfilet 2 cm grote blokjes / veggie: quorn
▢
6
cm
gember
verse geschild en in lange reepjes gesneden
▢
½
mok
oesterzwammen
of 6 gedroogde en in koud water 15 min gewelde chinese paddenstoelen steeltjes verwijderen en de hoedjes in reepjes snijden.
▢
1
eetlepel(s)
vissaus
(nam pl/ veggie: sojasaus.
▢
1
eetlepel(s)
rijstazijn
▢
1
tl
suiker
kristal
▢
½
tl
thai chocolates
gedroogde rode chilipepers gemalen
▢
4
lenteui
in 4 cm lange stukjes
▢
1
grote
thai chocolates"
rode chilipeper in 3 cm lange dunne reepjes.
▢
10
blaadjes
munt
5 voor in het gerecht en 5 voor te garneren
Instructies
Verhit de olie in een wok en fruit de ui op een matig vuur 1-2 minuten of tot ze zacht is. Voeg de knoflook toe en fruit nog eens 30 sec.
Voeg de blokjes kip en de gember toe en draai het vuur hoog (de hoge temperatuur brengt de smaak van de gember over naar de blokjes kip.
Roerbak totdat de kip voor 3/4 gaar is, doe er dan de oesterzwammen en roerbak nogmaals 30 sec. verder.
Doe de vissaus, sojasaus, rijstazijn, kristalsuiker, lente-ui, chili en de helft van de muntblaadjes erbij en ga nog 30 sec verder met roerbakken.
Doe het gerecht op een serveerschaal en garneer met de rest van de muntblaadjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Thailand