Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gamba en Groene Asperge Skewers met Aziatische Laksaus
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
groene asperges
▢
16
grote
garnalen
gamba's
▢
8
houten prikkers
geweekt in water
▢
2
citroengrasstengels
gekneusd
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
3
cm
gember
fijngehakt
▢
½
rode peper
fijngehakt
▢
25
gram
palmsuiker
▢
3
dl
water
Instructies
Verhit in een pan het water samen met het gekneusde citroengras, knoflook, gember, rode peper en palmsuiker.
Kook dit rustig in tot een stroperige laksaus.
Laat de saus afkoelen.
Snijd de harde uiteinden van de groene asperges af.
Plaats de asperges in een stoomovenpan met gaatjes en stoom ze voor 2-4 minuten of gebruik het blancheerprogramma.
Spoel ze vervolgens af onder koud water en laat uitlekken.
Verdeel elke asperge in 3 stukken.
Rijg afwisselend een stukje asperge en een gamba aan de houten prikkers.
Verwarm de stoomoven voor op 80°C.
Leg de spiezen in een licht ingevette stoomovenpan met gaatjes en gaar de spiezen gedurende 4-5 minuten.
Bestrijk de gamba en asperge spiesjes royaal met de bereide laksaus.
Serveer de spiesjes warm als voorgerecht of als hapje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Maak ze kleiner en serveer bij de borrel of maak ze met zalm.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling, zal de smaken van de Aziatische laksaus mooi aanvullen.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
14
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hapjes
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Azië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Tarwevrij