Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gamba's al Ajillo
Porties:
1
persoon
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
gepelde
gamba's
alleen het staartje laten
▢
2
tenen
knoflook
in plakjes gesneden
▢
1
Spaanse peper
▢
1
klein
takje peterselie
fijngehakt
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
Snufje
zout
▢
Scheutje
witte wijn
Instructies
Verhit olijfolie in een kleine aardewerken pan.
Bak de knoflook, Spaanse peper en peterselie in de olijfolie.
Voeg de gamba's toe en roer er zout door.
Als de gamba's half gaar zijn, blus je het geheel af met een scheutje witte wijn.
Wacht tot de alcohol verdampt is.
Serveer dit gerecht kokend heet met wat stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Spanje