Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gamba's in preiblad
Porties:
24
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Barbecue
Ingrediënten
▢
12
groene preibladeren
▢
24
gamba's
▢
het sap van 2 limoenen
▢
1 ½
dl
olie.
▢
Voor de saus:
▢
1
dl
azijn
▢
1
eetlepel(s)
suiker
▢
5
cm
verse fijngehakte gemberwortel
▢
1 ½
dl
kokosmelk
▢
4
lente-uitjes in dunne ringen
▢
1
tl
sambal oelek
▢
scheutje Nam Pla
hartige Vietnamese vissaus.
Instructies
Halveer de preibladeren in de lengte en kook ze ca 30 seconden in kokend water.
Spoel ze koud af en laat ze uitlekken.
Pel de gamba's, maar laat de staartjes zitten. verwijder de zwarte darmpjes op de rug.
Steek elke gamba in de lengte aan een houten satéstokje.
Wikkel een preiblad om de gamba en knoop de uiteinde vast.
Vermeng het limoensap en de olie en bestrijk er de ingepakte garnalen mee.
Laat de garnalen op het rooster in een paar minuten rosé worden.
Roer de Ingrediënten voor de saus door elkaar en serveer die in een kommetje.
Dip de geroosterde garnalen in de saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------