Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gamba's in tomaten cognacsaus
Aller Hande 1996
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Steelpan
Zeef
Wok
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
4
takjes
peterselie
zakje á 50,
▢
1 ½
eetlepel(s)
maïsolie,
▢
3
eetlepel(s)
tomatenketchup
▢
1
eetlepel(s)
cognac
slijter,
▢
1
theelepel
milde paprikapoeder
▢
½
beker
crème fraîche
125 ml, AH,
▢
cayennepeper
▢
1
pakje
gamba's
200 g, diepvries, Novo Mare,
▢
75
g
tagliatelle
▢
teentje
knoflook
Instructies
VOORBEREIDEN:
Ui pellen en fijn snipperen.
2 Toefjes peterselie achterhouden voor garnering, rest wassen en boven kommetje fijnknippen.
In steelpan olie verhitten.
Ui en peterselie in ca. 4 minuten zachtjes fruiten, niet laten verkleuren.
Tomatenketchup, cognac en paprikapoeder toevoegen en in ca. 5 minuten tot helft zachtjes laten inkoken.
Saus boven andere pan overdoen in zeef schenken en met eetlepel vocht er goed uitdrukken.
Saus opnieuw aan de kook brengen.
Crème fraîche erdoor roeren.
Op smaak brengen met cayennepeper.
BEREIDEN:
ca. 1 uur van tevoren gamba's volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien.
In pan water aan de kook brengen.
Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing in ca. 8 minuten beetgaar koken.
Intussen gamba's pellen in lengte halveren.
Zwarte darmkanaal verwijderen, droogdeppen met keukenpapier.
Knoflook pellen en halveren.
In wok of hapjespan olie verhitten.
Knoflook ca. 1 minuut bakken en uit pan nemen.
Gamba's ca. 2 minuten al omscheppend bakken tot ze lichtroze kleuren.
Intussen saus opnieuw al roerend zachtjes verwarmen.
Tagliatelle over twee diepe borden verdelen.
Saus over tagliatelle verdelen en gamba's erop leggen.
Garneren met toefje peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Zeevruchten