Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gambaspiezen met knoflook
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
8 spiezen á 30 cm lang
grill
Barbecue
Ingredients
▢
2
pakjes
gamba's
á 200 g, diepvries, NovaMare,
▢
¾
voorgebakken ciabatta
á 225 g, AH,
▢
1 ½
citroen
▢
5
eetlepel(s)
olijfolie)olie,
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
gedroogde chilipepertjes
(zakje á 10 g, Silvo),
▢
zout
▢
3
takjes
peterselie
zakje á 30 g,
Instructions
VOORBEREIDEN:
Gamba's in ca. 2 uur volgens gebruiksaanwijzing op verpakking laten ontdooien.
Van ciabatta 8 sneetjes snijden.
Sneetjes halveren.
Schil van citroen onder koud water goed schoonboenen.
Van halve citroen schil afraspen.
Andere citroen halveren.
Elke helft in 4 partjes snijden.
Olie in kommetje schenken.
Knoflook pellen en boven olie uitpersen.
Citroenrasp erdoor heen roeren.
Chilipepertjes erboven verkruimelen.
Op smaak brengen met zout.
BEREIDEN:
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Aan 4 spiezen achtereenvolgens ca. 1/2 cm uit elkaar gamba, blokje brood, gamba, partje citroen, blokje brood en gamba steken.
Andere 4 spiezen op zelfde wijze maken, maar dan eerste gamba achterwege laten.
Knoflookolie boven kom door zeef schenken.
Spiezen met helft van olie bestrijken.
Spiezen ca. 10 cm onder grill in ca. 6 minuten bruin roosteren, halverwege keren.
Door rest van olie nog 1 eetlepel citroensap roeren.
Peterselie erboven fijnknippen.
Op vier borden elk 2 spiezen leggen.
Besprenkelen met oliedressing.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zeevruchten