Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Garnalen-eicustard
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
shii-take paddestoelen
▢
4
steurgarnalen
▢
4
peultjes
▢
30
gram
taugé
▢
5
geklopte eieren
▢
1
stukje
geraspte geconfijte gember
▢
Voor de bouillon:
▢
6
dl
dashi
▢
1
theelepel
sojasaus
▢
1
theelepel
mirin of zoete sherry
▢
1
mespuntje
zout
Instructies
Week de shii-take paddestoelen 30 minuten in heet water.
Laat ze uitlekken en kerf een kruisje in de hoed.
Blancheer de peultjes en snijd ze doormidden.
Breng de ingrediënten voor de bouillon aan de kook, laat de bouillon
afkoelen en zeef hem.
Klop de eieren erdoor en verdeel dit mengsel over 4 hittebestendige
kommen.
Doe de taugé erin en leg de garnalen zo, dat de staarten te zien zijn.
Doe de peulen erbij en leg de paddestoelen erbovenop.
Breng in een stoompan water aan de kook, zet de kommen in de stomer of
op een rooster boeven het kokende water, leg het deksel op de pan en laat
op hoog vuur ± 2 minuten stomen.
Temper het vuur en laat de custard in 15 minuten stollen.
Om te controleren of de custard gaar is, prikt u een tandenstoker in het
midden van de custard.
Als die er droog uitkomt, is de custard gaar.
Garneer met een stukje gember.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Japan