Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Garnalencurry
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
1
kg
garnalen
grote bijvoorbeeld kreeftgarnalen
▢
4
teentjes
knoflook
▢
1
cm
gemberwortel
▢
4
lente-uitjes
in grote stukken
▢
2
groene pepers
in stukjes / zonder pitjes
▢
3
eetlepels
olie
▢
1
eetlepel
koriander
▢
½
theelepel
venkelzaad
▢
¼
theelepel
mosterdzaad
▢
2½
dl
kokosroom
▢
100
gram
korianderblaadjes
in stukjes
Instructions
Pel de garnalen.
Maal de knoflook, de gember, de lente-uitjes en de pepers in een keukenmachine fijn tot een moes.
Doe de moes in een (steel)pan en bak het 2 minuten.
Voeg de koriander, het venkelzaad, het mosterdzaad en de kokosroom toe en kook dit 3-4 minuten.
Voeg dan ⅛ liter water toe en kook het op matig vuur nog eens 4 minuten.
Voeg de garnalen toe en roerbak tot de garnalen mals zijn.
Roer de fijngehakte korianderblaadjes erdoor en serveer direct met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
India