Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Garnalendriehoekjes
AllerHande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
frituurolie,
Frituurpan
Ingrediënten
▢
100
g
Noorse garnalen
▢
4
vellen
fillobladerdeeg
▢
50
g
panklare witte kool
▢
½
eetlepel
olie
▢
1
teentje
knoflook
▢
¼
theelepel
gemberpoeder
▢
mespunt
gemalen koriander
▢
zout
▢
peper
▢
1
theelepel
maïzena
▢
1
eiwit
Instructies
Voorbereiden:
Garnalen in ca. 2 1/2 uur laten ontdooien.
Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.)
Garnalen droogdeppen met keukenpapier en fijnsnijden.
Kool heel fijn snijden.
In pan olie verhitten en garnalen ca. 1 minuut al omscheppend bakken.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Kool toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
Op smaak brengen met gemberpoeder, koriander, zout en peper.
Maïzena erdoor roeren.
Garnalenmengsel laten afkoelen.
Plakjes fillodeeg op aanrecht uitspreiden en in breedte halveren.
Eiwit loskloppen.
Elk plakje met eiwit bestrijken.
Aan één korte kant van elk deegplakje 1 eetlepel garnalenmengsel scheppen.
Deeg tot driehoekjes vouwen.
Driehoekjes tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
Bereiden:
In frituurpan olie verhitten tot 175 °C.
Vergiet bekleden met keukenpapier. 4
Driehoekjes in frituurmandje leggen en in ca. 4 minuten goudbruin en gaar frituren.
In vergiet laten uitlekken.
Op zelfde manier rest van driehoekjes frituren.
Driehoekjes op schaal leggen.
Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Vis