Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Garnalenkroketten
Aller Hande 1997
Porties:
4
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Zeef
kopje
plat bord
Koelkast
diep bord
vergiet
keukenpapier
Frituurpan
Ingrediënten
▢
1
bakje
roze garnalen
125 g AH
▢
2
takjes
peterselie
zakje á 30 g
▢
30
g
boter of margarine
▢
30
g
bloem
▢
½
visbouillontablet
▢
zout
▢
peper
▢
1
ei
▢
½
pakje
paneermeel
á 150 g AH
▢
4
blaadjes
sla
▢
2
tomaten
▢
frituurolie
Instructies
Voorbereiden:
In zeef garnalen afspoelen en goed laten uitlekken.
Garnalen fijnsnijden.
In kopje peterselie fijnknippen. In pan boter smelten.
Bloem erdoor roeren.
Bouillontablet erboven verkruimelen.
Al roerend scheutje voor scheutje 2 dl water toevoegen.
Blijven roeren tot dikke gladde saus ontstaat.
Garnalen en peterselie erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Massa uitstrijken op plat bord en laten afkoelen.
In koelkast in ca. 1 uur goed laten opstijven.
In diep bord ei loskloppen.
Op ander bord paneermeel strooien.
Garnalenmengsel in 8 gelijke punten snijden en tot kleine rolletjes vormen.
Rolletjes door paneermeel rollen en ook uiteinden bedekken met paneermeel.
Overtollig paneermeel eraf schudden.
Kroketten door ei halen en opnieuw door paneermeel rollen.
Sla wassen en uitslaan.
Tomaten wassen en in partjes snijden.
Vergiet bekleden met keukenpapier.
Bereiden:
In frituurpan olie verhitten tot 175 °C.
Kroketten met vier tegelijk in ca. 3 a 4 minuten goudbruin en gaar frituren.
In vergiet laten uitlekken.
Op vier borden leggen.
Garneren met blaadjes sla en partjes tomaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Snack
/
Vis
/
Warme hapjes
/
Zeevruchten