Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Garniture à la Brancas
garnituur Brancas
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
deegbakjes
▢
300
g
aardappels
▢
2
kroppen
sla
▢
1
dl
slagroom
Instructies
Schil de aardappels, snij ze in 1 mm dikke plakken.
Zweet deze zacht in boter, zonder dat ze kleur krijgen.
Leg ze dan in lagen in een vuurvast schaaltje, 6 lagen met telkens gesmolten boter en zout en peper er tussen.
Zet de schaal 25 minuten in een oven van 200 º.
Leg dan een portie aardappels omgekeerd in de ongebakken deegbakjes en bak deze nu 15 minuten in dezelfde oven.
Was de sla en snij ze in dunne juliënne.
Stoof deze even in wat boter, voeg de slagroom toe en laat reduceren.
Geef er zout en peper over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Sausadvies:
Gebonden kalfsjus of demi glacé.
Serveren bij:
Veelal wit vlees en gevogelte.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Portugal
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch