Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Aardappelbootjes met Spek en Romige Zure Room
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
grote
aardappelen
▢
2
dikke
plakjes gerookt spek
▢
2
plakjes
mager gezouten spek
▢
Boter
▢
100
g
zure room
▢
1
eetlepel
gehakte bieslook
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Was de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
Giet de aardappelen af en verfris ze onder koud water.
Ontzwoerd het spek en snijd het in reepjes van ongeveer 1 cm.
Bak de spekreepjes krokant in een klontje boter.
Laat de gebakken spekreepjes uitlekken op keukenpapier.
Meng het krokante spek met de zure room, gehakte bieslook, peper en zout.
Snijd de gekookte aardappelen in de lengte doormidden.
Hol ze lichtjes uit en vul ze royaal met de romige spekvulling.
Plaats de aardappelbootjes ongeveer 8 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gevulde aardappelbootjes direct voor een overheerlijke ervaring.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Varkensvlees
/
Vlees
/
Zuivel