Kook de geschilde aardappelen bijna gaar in kokend water, ongeveer 9 minuten.
Giet de aardappelen af en laat ze lichtjes afkoelen.
Snijd ze vervolgens in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met een dikke bodem.
Bak de blokjes mager gerookt spek in de hete olie, regelmatig omscheppend, totdat ze beginnen te kleuren.
Voeg de aardappelblokjes toe aan de pan en bak ze al omscheppend rondom goudbruin.
Laat de grof gesnipperde ui nog ongeveer 5 minuten meebakken.
Voeg het geperste teentje knoflook toe, bestrooi met fijngehakte rozemarijn, zout en peper naar smaak, en laat alles al omscheppend nog circa 1 minuut bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gebakken aardappelen met rozemarijn, ui en spek direct. Dit gerecht is heerlijk in combinatie met sla en bijvoorbeeld biefstuk of een tartaartje. Geniet ervan!