Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken appel met gepaneerde brie
Heerlijke gebakken appel met gepaneerde brie, een warm en smaakvol hapje.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
diepe borden
Koekenpan
deegroller
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
amandelen
▢
1
appel
▢
25
gram
bloem
▢
25
gram
boter
▢
3
eetlepels
melk
▢
3
eetlepels
paneermeel
▢
1
takje
peterselie
▢
75
gram
roombrie
Instructies
Maak de amandelen fijner met een deegroller en meng met paneermeel in een ander bord.
Snijd de brie in 4 plakjes, haal door bloempapje en wentel door paneermeel.
Schil de appel en snijd in plakken van 1 cm dik.
Verhit de helft van de boter en bak de appelplakken 3 minuten lichtbruin.
Leg de appelplakken op 2 borden.
Verhit de rest van de boter en bak de brieplakken 2 minuten goudbruin.
Rangschik de brie op de appel en garneer met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals Sauternes.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Fruit
/
Kaas
/
Tussendoortje
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Frankrijk
/
Fusion
/
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter