Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Asperges met Sesam en Soja
Knapperige groene asperges met een heerlijke combinatie van zoet, zout en nootachtige smaken.
Porties:
4
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
klein pannetje
Ingrediënten
▢
24
groene asperges
± 750 gram
▢
2
eetlepels
boter
▢
½
theelepel
suiker
▢
1
eetlepel
sojasaus
▢
2
eetlepels
sesamzaad
Instructies
Maak de asperges schoon door de onderkant af te breken en de stelen te schillen.
Snijd de asperges diagonaal in stukjes van ± 5 cm.
Verhit de boter in een koekenpan en roerbak de asperges 1 minuut.
Strooi de suiker erover en roerbak nog 30 seconden.
Giet de sojasaus erover en roerbak weer 30 seconden.
Rooster het sesamzaad lichtbruin in een apart pannetje.
Strooi het sesamzaad over de asperges.
Serveer de asperges direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct als bijgerecht.
Lekker bij rijstgerechten of Aziatische maaltijden.
Wijnadvies:
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de asperges en de subtiele smaken van het gerecht.
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die de groenteachtige smaak van de asperges complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Azië
/
Fusion
/
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch