Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Aubergine met Mozzarella en Basilicum
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vergiet
keukenpapier
koekenpan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
▢
1
aubergine
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
½
eetlepel
balsamicoazijn
▢
1
bol
buffelmozzarella
▢
7½
gram
verse basilicum
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Snijd de aubergine in 8 ronde plakken van gelijke grootte en dikte.
Leg de plakken in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze minstens 10 minuten staan.
Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier.
Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergineplakken in circa 10 minuten bruin en gaar.
Keer ze halverwege de baktijd om.
Druppel de balsamicoazijn over de gebakken aubergine en breng op smaak met zout en peper.
Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in 4 gelijkmatige plakken.
Leg op vier borden een plak gebakken aubergine en verdeel hierover enkele basilicumblaadjes.
Leg de plakjes mozzarella op de basilicum en bedek ze met de overgebleven gebakken aubergine.
Serveer direct als bijgerecht of als lichte lunch.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch