Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Forelfilet met Citroen & Peterselie
Porties:
4
inclusief 30 minuten marineren
45
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
airfryer
Mengkom
scherp mes
snijplank
keukenpapier
Bakpapier
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
gehakte bladpeterselie
▢
Sap van 2 citroenen
▢
2
teentjes
knoflook
gehakt
▢
Zeezout en versgemalen zwarte peper
▢
800
g
forelfilet met vel
▢
2
eetlepels
bloem
glutenvrij indien nodig
▢
2
eetlepels
plantaardige olie
plus extra voor het invetten
▢
Partjes citroen
voor het serveren
Instructies
Meng in een kom de helft van de peterselie met het citroensap, de gehakte knoflook, zout en peper.
Leg de forelfilets erin en marineer ongeveer 30 minuten.
Bestuif elke filet met bloem.
Bekleed het mandje van de airfryer met een licht ingevet vel bakpapier en leg de filets erin.
Schenk de helft van de olie in de airfryer en stel deze in op 200 °C en de timer op 5 minuten.
Keer de filets na 5 minuten om, schenk de overgebleven olie erover en stel de timer in op nog 4 minuten.
Garneer de gebakken vis met de overgebleven gehakte peterselie en serveer met de partjes citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij de delicate smaak van de forel en de frisse citroen.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
3
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
0
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Koemelk allergie
/
Lactosevrij
/
Suikervrij
/
Zout arm