Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken garnalen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
gepelde tijgergarnalen
▢
125
g
kleine champignons
▢
125
g
sperziebonen
in stukjes
▢
1
eetlepel
gehakte knoflook
▢
1
eetlepel
fijngehakte sereh
citroengras
▢
2
theelepels
versgemalen peper
▢
1
theelepel
zout
▢
3
eetlepels
vissaus
nam pla
▢
1
eetlepel
suiker
▢
1
eetlepel
bloem
▢
Paprika
▢
Pinda's
▢
Chilipepers
▢
Lente-uitjes
voor garnering
Instructies
Maak een kruidenmengsel van knoflook, peper en zout en fruit dit enkele minuten op matig hoog vuur.
Verhoog het vuur en voeg champignons, sperziebonen en garnalen toe.
Roerbak gedurende 3 minuten.
Voeg vissaus en suiker toe, bind het geheel met de bloem.
Schep alles op een schotel en bestrooi met gehakte pinda's, reepjes paprika,
fijngehakte chilipepers en gesneden lente-uitjes.
Deze gebakken garnalen, bereid met een mix van kruiden en groenten, zijn een smakelijke toevoeging als bijgerecht met een Thaise twist.
Serveer het met rijst of als onderdeel van een uitgebreide maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Thailand