Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken gevulde forel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kleine
schoongemaakte forellen
▢
olie
Voor de vulling:
▢
4
eetlepel(s)
rode miso
▢
2
fijngehakte bosuitjes
▢
2
eetlepel(s)
suiker
▢
1
eetlepel(s)
mirin of zoete sherry
▢
1
eetlepel(s)
dashi of kippenbouillon
▢
1
eetlepel(s)
geraspte gember
▢
limoenschijfjes; voor de garnering
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Controleer of de koppen en staarten nog aan de vissen zitten.
Scheur 4 ruime vellen aluminiumfolie af en bestrijk ze met olie.
Vermeng de ingrediënten voor de vulling in een sauspan en laat het geheel
op middelhoog vuur in 4 minuten inkoken.
Leg de vissen op een stuk folie en duw de vulling in de holten.
Vouw de folie stevig om de vis en draai de einden in elkaar.
Bak de pakketten 12-14 minuten.
Serveer de vis in de gedeeltelijk geopende folie.
Garneer met de schijfjes limoen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Japan