Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Haringen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
theelepel
tomatenpuree
▢
½
theelepel
mosterd
▢
½
theelepel
bruine suiker
▢
Enkele
druppels Worcestersaus
▢
Snufje
cayennepeper
▢
Zout en peper naar smaak
▢
4
kleine
panharingen
▢
4
eetlepels
havermout
▢
1
eetlepel
olie
▢
15
g
boter
▢
Enkele
schijfjes citroen
voor garnering
▢
slablaadjes voor garnering
Instructies
Verwarm een bruineerschaal gedurende 8 minuten in de magnetron op de hoogste stand.
Meng ondertussen tomatenpuree, mosterd, suiker, Worcestersaus, cayennepeper,
zout en peper naar smaak.
Bestrijk de visfilets dun met dit mengsel en rol ze vervolgens door de havermout.
Voeg de olie toe aan de voorverwarmde bruineerschaal en verdeel deze gelijkmatig
over het oppervlak.
Leg de haringen met het vel naar beneden in de schaal en magnetron gedurende 1 1/2 minuut op de hoogste stand.
Draai de visfilets om en magnetron nog eens 2 minuten.
Garneer met schijfjes citroen en slablaadjes voor een smaakvolle presentatie!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Schotland