Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken hondshaai met salade van gewokte duinasperges, tuinbonen en jonge spina
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
g
hondshaaifilet
▢
jonge spinazie
▢
250
g
tuinbonen
▢
middeldikke duinasperges
heeft een typische zilte smaak
▢
een scheut melk
Voor de dressing:
▢
2
eetlepel(s)
notenolie
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
2
eetlepel(s)
balsamico-azijn
▢
een weinig mosterd
▢
zout en zwarte peper
Voor de garnituur:
▢
150
g
lamsoortjes
ook zeespinazie genoemd
Instructies
Tuinbonen zijn de zaden van een grote viltachtige peul.
Duw de zaden uit de tuinboon.
Kook de bonen ca. 15 minuten.
Voeg aan het kookwater een scheut melk toe.
De bonen blijven dan mooi blank.
Maak de spinazie schoon.
Stoof de tuinbonen en de spinazie kort aan in wat boter.
Schil de asperges en verwijder de houterige uiteinden.
Snijd de stengels in stukken van ong. 3 cm en laat deze in de wok in wat olie beetgaar bakken.
De hondshaai per portie in bloem wikkelen, aankleuren en een 10-tal minuten laten garen in de oven op 180°C.
De dressing klaarmaken door de aangegeven ingrediënten samen te voegen.
Presentatie
Spinazie, tuinbonen en asperges met de helft van de dressing mengen en dresseren op het bord samen met de lamsoortjes.
Daarbovenop de hondshaai plaatsen.
De overgebleven dressing rond het geheel sprenkelen en afwerken met wat groene kruiden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
België