Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken kabeljauw in groene saus
Porties:
4
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
wachten
1
uur
uur
Total time
1
uur
uur
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
keukenpapier
Ingrediënten
▢
300
g
doperwten extra fijn
diepvries
▢
½
kruidenbouillonblokje
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
dl
droge witte wijn
Montestell
▢
4
stukken kabeljauwfilet
a 150 g
▢
zout en versgemalen peper
▢
2 ½
eetlepel
bloem
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
eetlepels
roomboter
▢
3
takjes
peterselie
Instructies
Voorbereiden
Doperwten in 1 uur laten ontdooien.
2 dl water aan de kook brengen en bouillonblokje erin oplossen.
Knoflook pellen en in stukjes snijden.
In keukenmachine 2/3 deel van doperwten, knoflook, kruidenbouillon en wijn tot een gladde saus pureren.
Bereiden
Kabeljauwfilets droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper.
Vis door bloem wentelen.
In koekenpan met antiaanbaklaag olie en 1 eetlepel boter verhitten.
Kabeljauw in 6 à 7 minuten gaar en licht goudbruin bakken.
Intussen doperwtensaus op laag vuur verwarmen.
Rest van doperwten erdoor roeren en in 2 minuten gaar koken.
1 eetlepel boter door saus roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Vis over vier borden verdelen.
Saus erover scheppen en garneren met peterselie.
Rest van saus erbij serveren.
Lekker met gebakken aardappels en (wortel)salade.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
16
g
|
Protein:
33
g
|
Vet:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk