2grotekabeljauwhaasjes à ca. 250 gop kamertemperatuur
2eetlepelsolijfolie
25gboter
2sjalottengesnipperd
400gzeeasterlamsoren, groente, doosje à 200 g
Zout en peper naar smaak
Instructies
Boen de sinaasappel schoon en rasp de helft van de schil.
Hak de peterselie zeer fijn en meng deze met de geperste knoflook door de sinaasappelrasp.
Halveer de krieltjes en kook ze in 6-7 minuten gaar.
Dep ondertussen de kabeljauwhaasjes droog en bestrooi ze met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur en bak de kabeljauw op één zijde ca.
7 minuten, tot de vis net gaar is en aan de onderzijde goudbruin en krokant is.
Smelt in een andere koekenpan of braadpan de helft van de boter en bak de gesnipperde sjalotten 1 minuut zachtjes.
Voeg de zeeaster toe en laat deze in 4-5 minuten slinken.
Giet de krieltjes af en meng ze met de rest van de boter en het knoflook-peterselie mengsel.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de gebakken kabeljauw over de borden en schep de kruidige krieltjes en zeeaster ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past goed bij dit gerecht. De frisheid van de wijn en de zachte tonen sluiten goed aan bij de gebakken kabeljauw en de kruidige krieltjes.