Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken kabeljauwfilet met knoflookyoghurt
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1½
dl
volle yoghurt
▢
peper
▢
zout
▢
2
eetlepel(s)
mayonaise
▢
1
teentje
knoflook
uitgeperst
▢
2
augurken
fijngehakt
▢
5
eetlepel(s)
Italiaanse kruiden
geknipt
▢
½
citroen
uitgeperst
▢
4
stukken Queens Ocean kabeljauwfilet à ± 125 g
diepvries, zak à 750 g, ontdooid
▢
3
eetlepel(s)
bloem
▢
2
ei
losgeklopt
▢
40
g
paneermeel
▢
4
eetlepel(s)
vloeibare bakboter
Instructies
Klop een sausje van de yoghurt, mayonaise, knoflook, augurken, kruiden en peper en zout naar smaak.
Dep de vis met keukenpapier droog en druppel er het citroensap over.
Laat de vis 15 minuten liggen.
Meng de bloem met peper en zout in een diep bord, doe het ei in een tweede bord en strooi het paneermeel in een ander diep bord.
Dep de vis nogmaals droog en wentel de stukken door het bloemmengsel, vervolgens door het ei en druk ze in het paneermeel.
Verhit de Bak & Braad in een koekenpan en bak de vis in ± 10 minuten lichtbruin en gaar.
Serveer de vis met het sausje.
Lekker met frietjes en gegrilde tomaten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Timara Chardonnay Semillon
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis