Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Kipfilet met Citroen-Olijvensaus
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
pan
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
boter of margarine
▢
4
enkele
kipfilets
▢
3
theelepels
kipkruiden
▢
8
dunne
preistronken
▢
1
citroen
▢
50
g
zwarte olijven zonder pit
▢
2
zakjes
aardappelpuree à la minute pak
elk 166 g, Maggi
Instructies
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels boter.
Bestrooi de kipfilets rondom met kipkruiden.
Bak de kipfilets in ongeveer 12 minuten bruin, waarbij je ze af en toe keert.
Was en snijd intussen de prei in stukken van ongeveer 5 cm.
Verhit in een andere pan de resterende boter.
Bak de prei in ongeveer 10 minuten op laag vuur beetgaar.
Pers de citroen uit.
Snijd de olijven in stukjes.
Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing.
Leg de gebakken kipfilets op borden.
Roer in de achtergebleven bakvet in de pan het citroensap, olijven en 2 eetlepels water door elkaar om de aanbaksels los te roeren.
Schep de puree en prei naast de kip op borden en schep de citroen-olijvensaus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de citroen-olijvensaus en kip.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Internationaal