Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Kipfilet met Olijven en Verse Koriander
Porties:
1
persoon
Bereidingstijd:
19
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
25
g
boter
▢
1
kipfilet
▢
½
zak
minikrieltjes
450 g
▢
1
blik
groene citroenolijven of 200 g groene olijven
▢
½
zakje
verse koriander
15 g
▢
1
zak
sidesalad ijsbergsla met paprika en bieslook
185 g
Instructies
Verhit in een koekenpan de helft van de boter.
Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bak deze gedurende 10 minuten, halverwege het keren, tot ze gaar is.
Verhit in een andere pan de resterende boter en bak hierin de krieltjes gedurende 8 minuten tot ze gaar zijn.
Giet de olijven af en laat ze de laatste minuut met de kipfilet meewarmen.
Scheur de koriander grof.
Schep de kipfilet met olijven en krieltjes op een bord.
Serveer de salade apart en bestrooi het gerecht met verse koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht vanwege de subtiele smaken van de kip, olijven en koriander.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij