Gebakken Paling met Frisse Salade en Minikrieltjes uit de Airfryer
Geniet van een knapperige gebakken paling gecombineerd met een frisse salade en krokante minikrieltjes. Dit gerecht, bereid in de airfryer, brengt de pure smaken van de zee samen met een verfrissende salade. Ideaal voor een feestelijk diner!
Was de schoongemaakte paling en snijd deze in stukken van ongeveer 6 centimeter.
Meng zout en peper door het sap van de twee uitgeperste citroenen.
Leg de palingmoten in deze marinade en laat het een uur marineren, zodat de smaken goed in de paling kunnen trekken.
Paneren van de paling:
Klop het ei los in een kom.
Haal de gemarineerde paling eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei, en tenslotte door het paneermeel om een krokante laag te creëren.
Bakken van de paling en krieltjes:
Verwarm de airfryer voor op 170 graden Celsius.
Plaats de gepaneerde palingmoten en de voorgekookte minikrieltjes in het mandje van de airfryer.
Bak alles gedurende 10-15 minuten tot de paling gaar en knapperig bruin is, en de krieltjes krokant zijn.
Bereiden van de salade:
Snijd de cherrytomaten, baby gem sla, rode ui en hardgekookt ei in stukjes en meng ze in een saladeschaal.
Roer de crème fraîche door de kortgesneden dille en breng op smaak met zout en peper.
Meng deze dressing door de salade voor een frisse smaak.
Serveren:
Serveer de gebakken paling met de krokante minikrieltjes en de frisse salade.
Garneer met schijfjes citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Serveer dit gerecht met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling, die goed past bij de lichte, ziltige smaken van de paling.