Gebakken Pieterman met Zandwortel-Nage en Romige Botersaus
Heerlijk gebakken pietermanfilets, geserveerd met een verfijnde zandwortel-nage en romige botersaus. Dit smaakvolle visgerecht met een vleugje bier brengt de Belgische keuken naar je tafel.
Fileer de pietermanfilets en verwijder eventuele graatjes met een pincet.
Breng de witte bonen met water, tijm, laurier en zout aan de kook.
Voeg de versneden selderij en wortel toe en kook de bonen gaar.
Gebruik de helft van het kookvocht om de boterraapjes en zandwortelen beetgaar te koken.
Voeg de gekookte witte bonen toe aan de groenten en breng op smaak met peper en zout.
Voor de botersaus, kook de room in met de helft van het bier en voeg een lepel azijn toe.
Laat zachtjes pruttelen.
Voeg geleidelijk de boter toe aan de saus terwijl je blijft roeren.
Zeef de saus en koel af door de pan in een kom met ijswater te zetten.
Blijf kloppen tot de saus de textuur van mayonaise heeft.
Werk af met gehakt bonenkruid.
Bak de pietermanfilets kort in boter tot ze goudbruin zijn.
Schik de zandwortel-nage in diepe borden, leg de gebakken pietermanfilets erop, en serveer de botersaus apart aan tafel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit gerecht met aardappelpuree en gestoomde groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Dit gerecht vraagt om een witte wijn met voldoende body, zoals een Chardonnay uit Bourgogne, of probeer een Belgische Tripel bierstijl voor een lokale touch.