Maak de sardines schoon door de schubben te verwijderen en open te snijden van staart naar kop. Snijd de kop eraf en verwijder de ingewanden.
Spoel de sardines schoon en dep ze droog. Verwijder de ruggengraat van de sardines bij de staart.
Maak de kruidenboter door de boter, peterselie, fijngehakte ui en knoflook te mengen.
Bewaar de helft van dit mengsel in de koelkast om op te stijven.
Klop het ei en de melk samen los. Wentel de sardines eerst door de bloem, daarna door het eimengsel en bedek ze met broodkruim.
Verhit de plantaardige boter en de overgebleven kruidenboter in een pan.
Bak de sardines gedurende ongeveer 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gebakken sardines met de opgesteven kruidenboter en partjes citroen.
Deze hapjes van gebakken sardines met een verrukkelijke kruidenboter zijn heerlijk
als voorgerecht of als onderdeel van een mediterrane maaltijd!