Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Sardines met Kruidenboter en Citroen
Proef de smaak van de Middellandse Zee met deze gebakken sardines, perfect gecombineerd met huisgemaakte kruidenboter en frisse citroenpartjes.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
12
rauwe sardines
▢
1
ei
▢
2
el
melk
▢
Bloem
voor het bestuiven
▢
140
g
oud broodkruim
▢
Plantaardige boter
voor het bakken
▢
Partjes citroen
Voor de kruidenboter:
▢
125
g
zachte boter
▢
2
tl
fijngehakte peterselie
▢
1
lente-ui
fijngehakt
▢
1
teentje
knoflook
geplet
Instructies
Snijd de lente-ui fijn en plet de knoflook.
Ontschub de sardines met de achterkant van een mes, van staart naar kop.
Snijd de koppen van de sardines en knip ze aan de onderkant open.
Verwijder de ingewanden en leg de sardines open.
Knip de ruggengraat eraf bij de staart.
Was de sardines en dep ze droog.
Klop de zachte boter met de peterselie, lente-ui en knoflook.
Schep de helft van het kruidenmengsel in een kommetje en zet het in de koelkast.
Klop het ei en de melk los in een kom.
Bestuif de sardines met bloem, haal ze door het eiermengsel en bedek ze met broodkruim.
Verhit de plantaardige boter in een koekenpan.
Bak de sardines 2 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
Serveer de sardines met de opgesteven kruidenboter en partjes citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer deze gebakken sardines met een frisse Verdejo uit Spanje of een lichte Pinot Noir uit Italië voor een heerlijke Mediterrane maaltijd.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
520
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Mediterraan
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Pescatarian