1knolselderijgeschild en in 1 cm dikke plakken gesneden
1losgeklopt ei
3eetlepelsgeraspte citroenschil
1eetlepelfijngesneden rozemarijn
60grgeraspte Parmezaanse kaas
Zout en peper naar smaak
3eetlepelsboter
Instructies
Kook de knolselderijplakken 6-8 minuten tot ze gaar zijn.
Laat ze uitlekken en dep ze droog.
Haal elke plak selderij eerst door het losgeklopte ei.
Meng de geraspte citroenschil, fijngesneden rozemarijn, geraspte Parmezaanse kaas, zout en peper op een bord.
Wentel de selderijplakken door dit mengsel, zodat ze goed bedekt zijn.
Verhit 3 eetlepels boter in een pan.
Bak de selderijplakken aan elke kant gedurende ongeveer 3 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gebakken selderij met bijvoorbeeld sperziebonen en gebakken tomaten. Bestrooi met extra rozemarijn voor een extra aroma.Geniet van dit smaakvolle bijgerecht van gebakken selderij met kruidenpanade! Combineer dit gerecht met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.