Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Tilapia met Frisse Broccolisalade
Een heerlijk licht gerecht met goudbruin gebakken tilapia en een frisse, warme broccolisalade met een citroenachtige dressing.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
snijplank
mes
Koekenpan
diep bord
Ingrediënten
▢
1
ei
▢
300
gram
broccoli
▢
2
bosuitjes
▢
2
zoetzure augurken
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
6
eetlepels
volkorenmeel
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
Instructies
Kook het ei in 10 minuten hard.
Snijd de broccoli in roosjes en kook ze in weinig water in ongeveer 4 minuten beetgaar.
Snijd de bosuitjes in ringetjes en de augurken in kleine stukjes.
Pel het ei en prak het fijn in een schaal.
Voeg citroensap en 3 eetlepels olijfolie toe en meng tot een dressing.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de broccoli, bosui en augurk door de dressing en meng goed.
Meng in een diep bord het volkorenmeel met zout en peper.
Druk de tilapiafilets aan beide kanten in dit mengsel.
Verhit de resterende 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak de tilapiafilets op matig vuur in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin.
Serveer de gebakken vis op borden en schep de broccolisalade ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een schijfje citroen en een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past perfect bij de lichte smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
410
kcal
|
koolhydraten:
19
g
|
Protein:
38
g
|
Vet:
21
g
|
Zout:
1.4
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Salade
/
Vis
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden