Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Uien en Tomaten op Brood
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
snijplank
mes
Koekenpan
Ingrediënten
▢
Brood naar keuze
▢
Tomaten
▢
Uien
▢
Zout
▢
Versgemalen peper
Instructies
Snijd de uien in reepjes of ringetjes naar voorkeur.
Bak de uien in een koekenpan goudbruin.
Terwijl de uien bakken, snijd de tomaten klein inclusief het sap, en voeg ze toe aan de uien.
Bak het geheel gedurende 5 à 10 minuten, tot de tomaten zacht zijn.
Voeg naar smaak een snufje zout en versgemalen peper toe.
Serveer de gebakken uien en tomaten op wit of bruin brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit gerecht kan goed worden gecombineerd met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
1
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Hoofdgerechten
/
Lunch
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch