Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Visfilets met Tartaarsaus
Krokant gepaneerde visfilets met een zelfgemaakte tartaarsaus, perfect met gebakken aardappelen of een frisse salade.
Porties:
6
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
diep bord
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
1
kg
visfilets
▢
2
eieren
▢
1
bord bloem
▢
1
bord paneermeel
▢
Peper
▢
Zout
▢
Olie of boter om te bakken
Voor de tartaarsaus:
▢
1
grote
kom mayonaise
▢
2
sjalotten
▢
2-3
augurken
▢
1
scheut
Worcestershire-saus
▢
Peterselie
▢
Bieslook
▢
Peper
Instructies
Klop de eieren los in een diep bord met een snufje peper en zout.
Leg drie borden klaar: één met bloem, één met het geklutste ei en één met paneermeel.
Haal de visfilets eerst door de bloem, daarna door het ei en tot slot door het paneermeel.
Druk licht aan zodat de paneerlaag goed blijft zitten.
Zet de gepaneerde filets 30 minuten in de koelkast zodat de paneerlaag steviger wordt.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de visfilets goudbruin en krokant.
Voor de tartaarsaus: hak de sjalotten, augurken, peterselie en bieslook fijn en meng ze door de mayonaise.
Voeg Worcestershire-saus en peper toe naar smaak.
Serveer de visfilets warm met de tartaarsaus en bijgerecht naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gebakken aardappelen of een frisse salade.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Muscadet past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden