Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Wintergroenten met Spekjes en Kruiden
Een hartig en smaakvol gerecht met gebakken wintergroenten en spekjes, perfect voor koude dagen.
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Koekenpan
messen
snijplank
schuimspaan
vergiet
Ingrediënten
▢
400
g
winterwortels
geschild en in stukken
▢
400
g
koolrabi
geschild en in stukken
▢
1
stuks
venkel
schoongemaakt en in stukken
▢
1
grote
tomaat
ontveld en in blokjes
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
2
rode uien
in stukken gesneden
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
100
g
spekjes in blokjes
▢
1
dl
witte wijn
▢
2
takjes
tijm
▢
6
blaadjes
salie
drie keer doorsneden
▢
Naar smaak zout
▢
Naar smaak peper
Instructies
Maak de winterwortels, koolrabi en venkel schoon en snijd ze in stukken.
Kook deze groenten beetgaar in een pan met gezouten water en laat ze afkoelen.
Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes, en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Bewaar deze voor garnering.
Hak de knoflook fijn en snijd de rode uien in stukken.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook, uien en spekjes gedurende 3 minuten.
Voeg de witte wijn, tijm en gesneden salie toe aan de pan.
Voeg de beetgare groenten toe en schep alles goed om.
Breng de groenten op smaak met zout en peper.
Serveer het gerecht warm, gegarneerd met de blokjes tomaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een droge Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Italië
Feestdagen etc
Kerst