Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Witlof met Gekruid Paneermeel
Deze gebakken witlof uit West Zeeuws Vlaanderen is een heerlijk bijgerecht met een krokant laagje gekruid paneermeel. Perfect om te serveren met gekookte aardappelen en vlees naar keuze!
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
koksmes
schilmesje
vergiet
snijplank
Spatel
Ingrediënten
▢
4
stronken witlof
▢
Een klein beetje boter
Croma
▢
Gekruid paneermeel
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
Instructies
Maak de witlof schoon en verwijder het bittere deel aan de onderkant.
Kook de witlof gaar in water en laat deze uitlekken in een vergiet.
Verhit de boter in een koekenpan tot deze lichtbruin is.
Leg de uitgelekte witlof in de pan en bestrooi de bovenkant met gekruid paneermeel.
Bak de witlof op middelhoog vuur totdat de onderkant goudbruin is.
Draai de stronken om en zorg ervoor dat ze rondom mooi bruin worden.
Serveer de gebakken witlof direct met gekookte aardappelen en vlees naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
2
g
|
Zout:
10
g
|
Sugar:
0.7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
/
Vegetarisch