Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Witlof met Knapperige Bacon
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
struikjes
witlof
▢
3
eetlepels
boter
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
1
eetlepel
suiker
▢
150
gram
plakjes bakbacon
▢
4
laurierblaadjes
Instructies
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 170°C.
Snijd de stronkjes uit de witlof en halveer de witlof in de lengte.
Vet een braadslede in met 1 eetlepel boter.
Leg de witlof in de braadslede en schenk ongeveer 1 cm kokend water, citroensap, en suiker in de braadslede.
Bedek het geheel met aluminiumfolie.
Plaats de braadslede in de oven en smoor de witlof gedurende ongeveer 10 minuten zachtjes.
Bereiden:
Verhoog de oventemperatuur naar 240°C.
Wikkel de plakjes bacon om de witlof, steek de laurierblaadjes eronder, en leg het geheel terug in de braadslede.
Dek de puntjes van de witlof af met aluminiumfolie.
Verdeel de rest van de boter in vlokken over de witlof.
Bak het geheel in de oven nog eens 20 minuten, totdat de witlof gaar is en de bacon knapperig is.
Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes.
Schik de witlof op een schaal en garneer met verse peterselie.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Varkensvlees
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch