Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Witlof met Mosterd en Suiker
Deze gebakken witlof met een vleugje mosterd en suiker biedt een heerlijke balans tussen bitter en zoet. Een eenvoudig maar smaakvol bijgerecht dat elke maaltijd compleet maakt!
Porties:
2
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan of wok
koksmes
snijplank
Ingrediënten
▢
3
tot 4 stronkjes witlof
▢
1
klontje
boter
▢
1
eetlepel
mosterd
▢
1
eetlepel
suiker
Instructies
Snijd de witlof in kleine stukjes.
Smelt de boter in een koekenpan of wok op middelhoog vuur.
Voeg de gesneden witlof toe aan de pan en bak deze in ongeveer 5 minuten, terwijl je regelmatig omschept.
Zodra de witlof begint te slinken, voeg je de mosterd en suiker toe.
Roer alles goed door elkaar en bak nog een paar minuten totdat de witlof volledig gaar is.
Serveer direct als bijgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
90
kcal
|
koolhydraten:
7
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Notenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst