Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Witte Vis met Romige Tahinsaus en Walnoten
Geniet van deze heerlijk gebakken witte vis in een romige tahinsaus met knapperige walnoten, een ware smaaksensatie!
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Koekenpan
vergiet
Oven
kom
Ingrediënten
▢
1
scheut
arachideolie
▢
1
tl
gedroogde basilicum
▢
1
tl
geraspte gember
▢
100
gr
walnoten
▢
2
el
tahin
▢
3
el
olijfolie
▢
50
gr
pijnboompitten
▢
800
gr
witte vis
▢
1
citroen
rasp ervan
▢
1
ui
klein gesneden
▢
Grof zeezout
naar smaak
Instructies
Wrijf de vis in met grof zeezout en laat deze uitlekken in een vergiet.
Spoel de vis af, wrijf in met arachideolie en bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius.
Terwijl de vis in de oven staat, fruit de gesneden ui en pijnboompitten 10 minuten in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Meng in een kom de tahin, citroensap, en 2 eetlepels water.
Voeg de basilicum, geraspte gember en een snufje grof zeezout toe.
Voeg dit tahinmengsel toe aan de gefruite uien en pijnboompitten, en laat de saus 5-10 minuten zachtjes koken.
Haal de vis uit de oven en giet de tahinsaus eroverheen.
Strooi de walnoten over de vis.
Zet de vis terug in de oven en laat nog 10 minuten sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals Chardonnay of een lichte Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Vis
Land van herkomst
Mediterraan
/
Midden Oosten
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Notenvrij
/
Pescatarian