Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Zalm met Rode Wijnsaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
4
zalmfilets
van ± 150 gram
▢
3
eetlepels
bloem
▢
40
gram
boter
Voor de saus:
▢
3
deciliter
jonge
rode Beaujolais
▢
2
schijfjes
limoen
▢
30
gram
suiker
▢
1
kaneelstokje
▢
Kruidnagel
▢
Zwarte peper
▢
Zout
Instructions
Doe alle ingrediënten voor de saus in een pan.
Laat de inhoud lichtjes koken en laat het vervolgens nog een kwartiertje trekken.
Zeef de vloeistof om de saus te verkrijgen.
Bind de saus: smelt 30 gram boter (niet laten bruinen) en voeg 30 gram bloem toe.
Verwarm enkele minuten op laag vuur.
Voeg een scheutje gezeefde wijn toe, roer tot de vloeistof is opgenomen, voeg opnieuw wijn toe, herhaal totdat alle wijn is gebruikt.
Bak vervolgens de zalm:
Haal de zalmblokjes door de bloem.
Bak ze mooi bruin in hete boter (of olijfolie) en leg ze in een platte schaal, versierd met schijfjes citroen en limoen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Drappeer de zalmfilets met de warme rode wijnsaus.
Voor de garnering: schijfjes limoen en citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
België