Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Zalm met Tomaten-Tapenade
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten:
▢
4
stukken zalmfilet
ongeveer 150 gr (mooie stukken)
▢
2 ½
dl
slagroom
▢
Zout
▢
peper
▢
1
teentje
knoflook
geplet
▢
1
klein
takje rozemarijn
▢
1
takje
tijm
▢
4
meiknolletjes
in dunne plakken
▢
50
gr
geraspte Parmezaanse kaas
▢
1
eetlepel
gedroogd broodkruim
▢
4
mooie
gefrituurde aardappelschillen
Voor de Tomaten-Tapenade:
▢
150
gr
gedroogde tomaten op olie
uitgelekt
▢
½
teentje
knoflook
geperst
▢
Geraspte
ingelegde citroenschil
▢
Olijfolie
Voor de Tomatendressing:
▢
1
grote
tomaat
ontveld, in heel kleine stukjes gesneden
▢
2
eetlepels
fijngesneden basilicum
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
½
eetlepel
Japanse sojasaus
▢
2
theelepels
balsamico-azijn
Instructies
Voorbereiding:
Tapenade:
Pureer tomaten en meng met knoflook, citroenschil en olijfolie tot een smeuïg mengsel.
Strijk de tapenade over de zalm (niet de velkant).
Tomatendressing:
Meng alle ingrediënten.
Bereiding:
Breng de slagroom met zout, peper, knoflook, rozemarijn en tijm aan de kook.
Kook de meiknolletjes hierin 4-6 minuten.
Leg de meiknolletjes dakpansgewijs op borden.
Meng Parmezaanse kaas met broodkruim en verdeel dit in een dun laagje over de meiknolletjes.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Plaats de zalmpakketjes op een bakplaat (met de tapenadekant naar boven) in het midden
van de oven en bak ze 7 minuten.
Leg de zalm op de meiknolletjes en plaats de borden even onder de hete grill zodat de
tapenade mooi krokant wordt.
Verdeel de tomatendressing langs de rand van het bord.
Garneer met gefrituurde aardappelschillen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gefrituurde aardappelschillen kunnen worden gebruikt als garnering.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zalm
Feestdagen etc
Kerst